Straatzand voor bouw- en infrastructuursector

Straatzand is een veelgebruikte grondstof in de bouw- en infrastructuursector. Het wordt gebruikt voor het opvullen van lage plekken in straten, opritten en parkeerplaatsen, en vormt een stevig fundament voor asfalt, beton en andere oppervlakken. Maar waarom zou u kiezen voor straatzand boven andere grondstoffen?

Ten eerste is straatzand een kosteneffectief alternatief voor andere opvulmaterialen. Het is gemakkelijk verkrijgbaar en relatief goedkoop, wat betekent dat het een betaalbare optie is voor zowel particuliere als professionele bouwprojecten.

Straatzand tegenover ophoogzand

Straatzand, ook wel bekend onder ‘witzand’, wordt voornamelijk gebruikt voor straatwerk. In tegenstelling tot ophoogzand is straat zand beter zuiver gezeefd, waardoor het veel minder vervuiling bevat. Dit zand kan hier en daar nog een steentje of schelpje bevatten, leem mag dit zand niet bevatten. Het grootste verschil tussen Straat- en Ophoogzand is de opbouw van korrelstructuur. Straatzand is iets grover van structuur, waardoor het beter waterdoorlatend is. Het zand bevat daarnaast voldoende fijne korrels waardoor het zand wel goed kan stabiliseren, of af te reien is. Ophoogzand is fijner en bevat veelal leemdeeltjes.

Hofmans Grondstoffer | Straatzand

Daarnaast is dit zand duurzaam en gemakkelijk te verwerken. Het heeft een hoge druksterkte, wat betekent dat het goed bestand is tegen zware belastingen, zoals voertuigen die erop rijden. Bovendien is het gemakkelijk te hanteren en te verspreiden, wat het proces van het opvullen van lage plekken en het leggen van fundamenten eenvoudiger maakt.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en kosteneffectieve grondstof voor uw bouwproject of particuliere klussen voor een nieuwe voor-of achtertuin, is straatzand een uitstekende keuze. Neem contact ons op om meer te weten te komen over de beschikbaarheid en prijzen.